F.a.q

Kan ik zonder afspraak komen zonnen?

Ja dat is prima! SOL ESTÁ​ werkt niet op afspraak. We hanteren ruime openingstijden en onze wachttijden zijn minimaal omdat je kunt kiezen tussen meerdere cabines en verschillende zonnebanken.

Mag ik nog een half uurtie voor sluitingstijd langs komen om te zonnen?

Geen probleem, als er een zonnebank vrij is, plannen we zonsessies in tot wel 15 minuten voor sluitingstijd.

Ik ben met de auto, kan ik wel bij SOL ESTÁ in de buurt parkeren?

Parkeren kan voor de deur en is zelfs gratis!

Kan ik ook wat drinken bij SOL ESTÁ?

Natuurlijk! Koffie, thee en water zijn gratis en we hebben tegen een betaling ook frisdranken.

Waarom moet ik ouder zijn dan 18 om bij SOL ESTÁ te mogen zonnen?

Een jonge huid is nog erg in ontwikkeling. Wetenschappelijk is vastgesteld dat daardoor een beschadiging van de huis verregaande gevolgen kan hebben, meer dan een volwassen huid. Op latere leeftijd kan daardoor bijvoorbeeld huidkanker ontstaan. Daarom raden huidspecialisten af om jonge mensen en kinderen niet te veel aan de zon, kunstmatig of echt, bloot te stellen. Voor zonnebanken is deze richtlijn ook wettelijk vastgelegd en wij houden ons natuurlijk aan dit wijs besluit.

Mogen er ook meerdere mensen in de cabine plaatsnemen?

Nee, de cabine is helemaal voor jouzelf en privé; geniet er lekker van!

Waarom moet ik voor het gebruik van de zonnebank een formulier invullen?

In dat formulier worden vragen gesteld zodat onze gespecialiseerde medewerkers je een goed en veilig advies kunnen geven over welk type zonnebank voor jou geschikt is en met welke tijdsduur. Dit is wettelijk verplicht als je de eerste keer bij SOL ESTÁ komt. Zo kunnen we je ook een optimaal resultaat laten krijgen zonder risico op verbranding.

Waarom blijft er een plekje op mijn lijf wit?

Waarschijnlijk is dit het gevolg van een drukplek. Als je stil ligt krijgen sommige delen van je lichaam meer gewicht te dragen dan andere delen. De bloedtoevoer naar dat plekje, vaak schouders of je stuitje, is dan minder. Dan word je daar ook minder bruin. Onze zonnebanken van Ergoline zijn daarop bedacht en liggen uiterst comfortabel. Af en toe verliggen helpt ook prima tegen deze drukplekken.